Project name:

Herontwikkeling Sontplein Groningen

Project description:

DATA

Locatie: Sontplein Groningen
Opdrachtgever: De Centrale B.V.
Status: omgevingsvergunning

PLAN

Sontplein is een concentratie van grootschalige winkelformules direct naast de IKEA in Groningen. De laatste jaren is de leegstand mede door de crisis toegenomen. Herontwikkeling van een deel van het winkelcentrum met nieuwe parkeerplaatsen en ontsluiting zorgt voor een aangenaam verblijfsklimaat en lokt bezoekers van IKEA om verder te winkelen op Sontplein. De stedenbouwkundige ingreep is betrekkelijk eenvoudig. Door de sloop van één gebouw ontstaat een nieuw plein met ruimte voor parkeren. De bestaande passage naar een ander deel van het winkelcentrum wordt opengebroken, zodat bezoekers makkelijker doorlopen van Sontplein II naar Sontplein III. Het casco is eenvoudig en flexibel opgezet. De grote reclames van de huurders komt op de 1e verdieping op en achter de glazen gevel.